Om Stutteri Ahl

På Stutteri Ahl lever og ånder vi for avl, opdræt og træning af islandske heste. Vores stutteri er velsignet med en beliggenhed i naturskønne omgivelser – lige ud Ebeltoft Vig og en del af Nationalpark Mols Bjerge.

Vores heste i Danmark vokser op ved havet og i Mols bjerge.

Træning af vores heste foregår primært i naturen.  Udover den gamle hyggelige træstald har vi en lys, nybygget stald. Vi har plads til ca 20 heste på stald.

Den gamle lade er indrettet til en mindre ridehal til indendørs træning, og så har vi et skoningsværksted, så hestene kan stå ugeneret, når de bliver skoet. Udendørs træner vi på områdets mange gode ridestier igennem skoven og langs stranden. Det omkringliggende rideterræn lader intet tilbage at ønske.

Stutteri Ahl er beliggende kun 1 km fra Ebeltoft, som er en smuk gammel by. Vi har 3 km til Mols-Linien, som sejler til Sjælland, og der er 50 km til Århus.

Visionen og værdierne

Hele vores hestehold er centreret om den idé, at en hest skal have lov at være hest. Derfor vokser vores ungheste op i store flokke på åbne, kuperede arealer. Og derfor går vores følhopper i flok på strandengene, hvor føllene kan vokse op sammen, og hopperne kan opdrage i fællesskab. Når vi har hestene i hånd, lægger vi stor vægt på gensidig respekt – vi respekterer, at hesten er et levende dyr – og hesten skal respektere, at vi er dens “flokleder”. På den måde bestræber vi os på at opdrætte sunde heste, både fysisk og psykisk. Vi sætter det højt, at hestene er glade, stabile og har lyst til at arbejde.

Vi ønsker at fremavle heste, der klarer sig godt både på konkurrencebanerne, på rideture og i det daglige liv med mennesker og andre heste. Heste, der er en glæde at være sammen med, og som er smukke at kigge på.

Historien

På Stutteri Ahl har vi avlet heste i mere end 30 år. Den målrettede avl begyndte i starten af 1990’erne, da Svavas forældre på Island sendte os avlshoppen Hæra frá Kópavogi. Familien har avlet kvalitetsheste gennem generationer og har stor passion for alt hvad det indebærer at dele livet med disse herlige dyr.

I 1990’erne tog det hurtigt fart, og vi opkøbte løbende lovende ungheste på Island fra familiens blodlinjer. De heste blev sidenhen importeret, fremstillet til kåring og flere af dem er så indgået i vores avl. Sideløbende har vi også lånt gode kårede hopper på Island, som er blevet ifolet med tophingste.

Samarbejdet med dygtige folk på Island har været altafgørende for os. Vi har igennem årene delt erfaringer med først og fremmest med Svavas far, Svanur Halldórsson, hendes brødre, dyrlæge og avler Vilhjálmur Svansson, http://www.viljahestar.com, og sportsdommer, avler og konkurrencerytter Halldór Svansson, http://www.efritvera.is.

Avlsgårdene Brimilsvellir, Kópavogur, Hofsós, Melaleiti og Efri-Þverá er fra vores familie.

Vores smukke logo har også sine rødder i det islandske. Vilhjálmurs hustru, forfatter og kunstner Áslaug Jónsdóttir, http://www.aslaugjonsdottir.com, har designet det til os. Det er lavet med få streger og hvor pandelok, øre og man danner farverne fra det islandske flag.